Endermologie

Plastische chirurgie zonder operatie

Deze behandeling kan misschien het beste worden uitgelegd als een soort huidgymnastiek voor gezicht en lichaam. Het is een bindweefselmassage waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en gelijktijdig op- en afrolt. Dit zorgt voor een sterke verbetering van de stofwisseling en bloedcirculatie. Vetophopingen nemen hierdoor af en de huid krijgt zijn elasticiteit weer terug. Hierdoor is de therapie corrigerend voor het lichaam, rekent zij af met cellulitis en levert bovendien een waardevolle bijdrage tijdens een periode van gewichtsverlies. Endermologie wordt ook toegepast voor de verjonging van het gelaat zoals rimpelbehandeling van gezicht, hals en nek. We noemen dat plastische chirurgie zonder operatie én dus zonder risico’s.

endermologie-2
endermologie-3

Veelgestelde vragen

Hoeveel endermologiebehandelingen zijn er nodig?
Afhankelijk van de mate van vetophoping of cellulite zijn er tussen de 12 en 20 behandelingen nodig. Na 5 á 6 behandelingen begint men echt resultaat te zien. De tijd tussen twee behandelingen dient 48 uur te bedragen. Het is aan te bevelen de eerste 10 behandelingen binnen 5 weken te laten verlopen voor een optimaal resultaat. Daarna kunnen de sessies eenmaal per week plaats vinden. Het is wenselijk om één keer per maand terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Hoe lang blijft het resultaat van endermologie?
Dat is sterk afhankelijk van uw leefstijl. Bij gelijkblijvend gewicht geeft endermologie het meest blijvende resultaat zonder operatie.

Vervangt endermologie een dieet en beweging?
Nee, hoewel de behandeling ook werkt zonder dieet en beweging, zijn deze toch voorwaarden voor een gezonde leefstijl. U wordt zelfs gevraagd om blijvend 1 á 2 liter mineraalwater (spa blauw) per dag te drinken teneinde een goede stofwisseling in stand te houden.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt 30 minuten.

Worden endermologiebehandelingen vergoed door de zorgverzekering?
Neen, endemologiebehandelingen vallen buiten het pakket van de zorgverzekeringen.
Moet ik een bodysuit aan tijdens de endermologiebehandelingen?
Het dragen van een bodysuit tijdens de behandelingen is verplicht. Dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt. Hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk. Bovendien is de behandeling door het dragen van het pak geheel hygiënisch.

Val je af van endermologiebehandelingen?
Endermologie is niet bedoeld om af te vallen, maar in samenwerking met een gezond eet- en leefpatroon is dit veelal wel het geval. Echter praktisch bij iedereen vindt figuurcorrectie plaats.

Endermologiebehandelingen tijdens de zwangerschap?
Mede omdat we te maken hebben met een mechanische bindweefselmassage welke invloed uitoefent op het gehele lichaam, wordt de behandeling tijdens de zwangerschap afgeraden.

Endermologiebehandelingen na de zwangerschap?
Voor jonge moeders is endermologie zeer geschikt, daar het de weefsels opnieuw leert hoe de afvalstoffen te elimineren. De bloedsomloop verloopt vlotter, waardoor jonge moeders kort na de zwangerschap reeds hun figuur terugkrijgen. Met endermologie worden de tijdens de zwangerschap ontstane cellulite en de slappe uitgerekte zones, zoals de buik, optimaal behandeld.

Is endermologie mogelijk in combinatie met liposuctie/liposculptuur?
Doordat tijdens de liposuctie / liposculptuur alleen vet wordt afgezogen en er niets verandert aan de structuur en samenstelling van het onderhuidse bindweefsel is de combinatie met endermologie zelfs zeer aan te bevelen.

Vormen spataders een belemmering voor endermologiebehandelingen?
Spataders kunnen een belemmering zijn voor de behandeling als deze te oppervlakkig gelegen zijn en bovendien op plaatsen die belangrijk zijn voor de behandeling. Het gaat hier allen om zeer oppervlakkig gelegen spataders ( vlak onder de huid). Het “wegspuiten” vormt alleen een belemmering tot gemiddeld drie weken na deze interventie, aangezien er tijdelijk een reactieve “ontsteking” ontstaat. Voor de rest gelden hier dezelfde voorwaarden als was niet ”weggespoten”.

Hoe verloopt een endermologiebehandeling en doet het pijn?
Sterker nog, het is een heerlijke behandeling en mág zelfs geen pijn doen. Het dragen van een lichaamsmaillot is verplicht. Dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt. Hierdoor is een betere geleiding van de behandelkop mogelijk. Bovendien is de behandeling door het dragen van het pak geheel hygiënisch.

Wat gebeurt er nog meer tijdens een endermologiebehandeling?
Tijdens de behandeling worden de eet- en leefgewoonten verder doorgenomen en zo nodig advies gegeven. Eventueel kan verwijzing naar een diëtist aanbevolen worden. Ook wordt nagegaan hoe het gesteld is met lichaamsbeweging en kunnen doelgerichte oefeningen besproken worden. In overleg met de cliënt worden foto’s genomen om de vooruitgang van de behandeling vast te leggen.

Start typing and press Enter to search